Vad säger ni, gillar ni nybakat bröd? Gillar ni källarfranskor? Då har ni hittat rätt för de här är fantastiskt goda och så enkla att göra dessutom. Släng ihop en sats nu vettja så har du snart fina franskor att sätta tänderna i.
Till ca 17 stycken behövs:
40g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 1/2 msk naturell olja
1 tsk salt
1 msk strösocker
Vetemjöl special ca 12 dl
Gör så här:
Rör ihop jäst och vatten i en bunke tills jästen lösts upp.
Tillsätt olja, salt och socker.
Tillsätt sedan mjölet, lite i taget tills du får en smidig och klibbfri deg. Var försiktig med mjölet bara så det inte blir för mycket.
Låt jäsa 20-30 minuter under bakduk.
Baka ut till runda bullar, doppa ner överdelen i mjöl, mina vägde ca 90 g styck. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Sätt in i ugnen ca 8 minuter på 250 garder.
Låt svalna och njut av nybakat.
Kram kram ❤️