Godmorgon, sitter här hemma och huttrar, kallt ute och ingen skön brasa inne, sotarn kommer nämligen idag och då får man ju inte elda, burr burr. Igår var jag på City Gross och shoppade loss på högrev. F hade beställt storkok på köttsoppa och då passa jag även på att göra en fantastiskt god och riktigt enkel pastasås på högrev med tomat. Otroligt god blev den. Passa på att köpa högrev när det är bra priser, denna vecka ligger priset på 59kr/kg på City Gross i alla fall i Örebro men det kanske är i hela landet.
Du behöver:
600-800g benfri högrev
Ca 900g passerade tomater (en god sort)
Smör
1 hackad gul lök
2-3 stora klyftor finhackad vitlök
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
Ca 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk strösocker
Vatten efter behov (tillsätt efter behov)
Gör så här:
Dela högreven i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna med en klick smör.
Hacka löken och bryn även den lite lätt.
Lägg alla ingredienserna i en gryta, jag använde en järngryta. Låt puttra på svag till medelvärme med lock ca 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört. Tillsätt vatten efter hand och rör om då och då i grytan.
Det är en väldigt enkel rätt som näst intill sköter sig själv men som sagt den tar lite tid. Använd bra råvaror, jag köper alltid nystyckat kött och använder mig av en god sort passerade tomater. Det blir en väldigt fin smak och när pastasåsen är klar kan du krydda lite extra efter smak. Servera med pasta och riven parmesanost.
Hoppas ni får en fin dag❤️