Enkla och fantastiskt goda är de och med mandelmassa och grädde får du dessutom en helt grym semmeldounut. Degen ska vila 1 timma i kylen men jag hade den i kylen över natten. Funka perfekt och då var den redan klar till fikat.
Du behöver:
5 dl (315g) vetemjöl
1 1/2 tsk (7g) bakpulver
1 1/2 tsk (7g) salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 msk (30g) smör
2 äggulor
1,1 dl (100g) strösocker
1,7 dl (175g) gräddfil
Topping:
3 dl florsocker
Ca 1 msk vatten
Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och riven muskot i en bunke.
Blanda sedan smör, äggulor och strösocker i en separat bunke. Vispa det slätt och tillsätt gräddfil. Vispa igen.
Rör sedan ner alla torra ingredienser och rör tills du får en smidig deg som inte klibbar.
Lägg ner den i en bunke och täck med plast. Låt stå i kylen 1 timma.
Kavla ut och tryck ut rundlar som är ca 1 cm höga. Gör ett runt hål i mitten. Skär rätt ytliga jack som en trekant på varje rundel.
Fritera i olja som är ca 163 grader någon minut eller två på varje sida. Låt sedan rinna av på ett hushållspapper och svalna lite.
Toppa med florsocker som är utrört i lite vatten.
Vill du göra semmeldounut så halverar du dem på mitten och fyller med mandelmassa och vispad grädde, toppa med florsocker. Njut men ät inte för många. Ät dem färska tror inte de blir så bra att spara.
Ha en fin kväll, nu blir det snart middag och sen lite filmmys❤️