Jag försöker att äta lite mer vegetarisk mat här hemma, jag tycker väldigt mycket om det men det blir lätt att jag hoppar över det då det bara är jag som äter vegetariskt. Men nu har jag gjort ett ryck i alla fall, idag blev det en morotssås som jag hade spagetti till, grymt gott med lite riven parmesanost på.
Enkelt är det också och för er som vill ha vegetarisk, nyttig och dessutom billig mat, do it!
Till 4-5 portioner behöver du:
1 gul lök
1 klyfta vitlök
4 normalstora morötter
2 förpackningar krossade tomater á400g
1 tärning grönsaksbuljong
2 1/2 dl vispgrädde
4 msk fryst persilja
Salt
Peppar
Pasta
Parmesanost
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och bryn den i en gryta med en klick smör, löken ska inte få färg.
Riv morötterna grovt och tillsätt även dem.
Tillsätt sedan krossade tomater och buljong. Låt koka under lock ca 15 minuter.
Tillsätt grädde, persilja, salt och peppar. Låt puttra svagt och smaka av.
Servera med pasta och riven parmesanost. Yummie.
Smaklig måltid
Kram❤️