Då börjar även denna helg ta slut fast den redan börjat… Idag har jag varit effektiv och hunnit med 2 promenader, födelsedagskalas och frukost/brunch med en vän. Nu återstår bara träning och lite vila så ska jag nog vara laddad för ännu en jobbvecka.
I morse bakade jag bröd eller jag satte in dem i ugnen i morse så vi skulle ha färskt bröd till frukosten och de blev riktigt goda.
Till 8 frallor behövs:
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten 37grader
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2 dl fint rågmjöl
1/2 dl krossat linfrö
Ca 5 dl vetemjöl special
Topping:
Hela linfrön
Sesamfrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt olivolja, honung, flingsalt, linfrö och rågmjöl. Blanda ihop och tillsätt tillsist vetemjöl, lite i taget tills du får en smidig men flibbfri deg.
Baka ut till runda bullar, mina vägde 80g st. Lägg bullarn på en plåt med bakplåtspapper och låt vila i rumstemperatur 10 minuter. Täck dem sedan med plast och ställ in i kylen över natten. På morgonen, sätt ugnen på 200 grader, ta fram bullarna ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bullarna försiktigt med vatten och strö på linfrö och sesamfrö.
Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna och njut av nybakat.
Kram kram nu ska jag njuta det sista av söndagen❤️