Hoppas ni haft en mysig måndag och en fin dag igår. Jag kikade inte in här nåt igår då jag hade fult upp med skidåkning i Romme. Första skidåkningen för iår och det blev en fantastiskt lyckad dag. Ni som följer mig på instagram victorias_provkok såg att vi var i Romme och åt en helt underbar våffla. Så goda våfflor har de, de är svårslagna.
När vi kom hem därifrån åt vi middag och en urgod Limepaj till dessert. Den är enkel att göra och… Ja ni bara måste göra den.
Botten:
11 digestivekex
3 msk strösocker
50g smält smör
Fyllning:
Finrivet skal från 3 lime
1,2 dl limejuice (ca 3 stora lime)
4 äggulor
1 burk (397g) sötad kondenserad mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 165 grader.
Mixa kexen till ett fint mjöl, blanda ner socker och smält smör och rör ihop så allt blandas. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund (jag använde en 15cm) springform och tryck ut kexbotten i den.
Sätt in botten i ugnen ca 8-10 minuter. Ta ut formen och låt botten svalna.
Vispa ihop limeskal och äggulorna i en bunke, vispa med elvisp ca 2 minuter tills det ljusnat. Blanda i kondenserad mjölk och limejuice. Låt stå och tjocka lite i rumstemperatur. När botten svalnat, häll i fyllningen och sätt in den i ugnen igen ca 30 minuter tills fyllningen stelnat till.
Låt svalna och ställ in i kylen för att kallna helt.
Servera kakan med vispad grädde och njut för det är så fantastiskt GOTT!
KRAM❤️
Unknown
Hur lång tid tar det för kakan att stelna i kylen?:)