Enkelt, snabbt och så gott… Ja så kan man sammanfatta gårdagens middag som blev kycklingbollar i tortillabröd med sallad och sås. Kycklingbollar är toppengott och går att variera i både smak och servering.
Kycklingbollar:
400g kycklingfilé
10 cm purjolök (hackad)
1 ägg
3/4 dl ströbröd
1 krm malen ingefära
1/2 klyfta vitlök (riven)
Salt
Gör så här:
Bryn purjolöken i lite smör eller olja i en stekpanna. Dela de färska eller upptinade kycklingfiléerna i bitar och lägg dem och purjolöken i en blender och mixa tills allt har blandats. Tillsätt resterande ingredienser och mixa lite till. Forma färsen till små runda bollar med lite vattniga händer då fastnar det inte på händerna. Stek bollarna i en stekpanna med lite smör eller olja på medelvärme. Rulla runt dem ofta så de får fin färg runt om. Lägg dem i en form i ugnen (150grader) om du vill varmhålla dem ett tag.
Till den här rätten behöver du även:
Tortillabröd
Färska spenatblad
Avokado
Gurka
Morot
Ost
Tomat
Rödlök
Sås 1:
Creme fraiche
Sweet chilisås
Sås 2:
Creme fraiche
Italiensk salladskrydda
Gör så här:
Lägg upp spenaten på ett fat, riv morötter, gurka och ost. Hacka tomat, rödlök och avokado. Lägg upp allt på fatet och låt alla fylla sina egna bröd.
Blanda ihop den sås du vill ha eller båda och smaka av. Värm tortillabröden i en stekpanna.
Mumsigt värre, kanske kvällens middag hemma hos dig. Kram ❤️