Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet. Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan.
Du behöver:
Ca 12-15 lasagneplattor
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
500g finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
500g fryst hackad spenat
3 msk smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
200g fetaost
150g svarta oliver
150g soltorkade tomater
Salt
Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Tillsätt sedan krossade tomater och tomatpuré.
Rör ner spenaten och låt det puttra lite lätt ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret i en annan kastrull, tillsätt mjöl och vispa sedan ner mjölken, lite i taget. Låt sjuda på svag värme under omrörning ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Tillsätt smulad fetaost och låt den smälta under omrörning. Ta av från värmen.
Hacka oliver och soltorkade tomater i lite grövre bitar.
Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås, lasagneplattor, ostsås soltorkade tomater och oliver. Osv tills allt är slut. Avsluta med ostsås.
Sätt in i ugnen ca 25 minuter tills lasagnen fått fin färg.
Ha nu en härlig kväll, kram ❤️
Millas Hälsoblogg
Lasagne är en riktig höjdare:)