Och så kom våren, visst är det helt underbart. Har gått runt flera timmar ute i min tunna jacka och inte fryst nåt. Nu står kvällens middag i ugnen och då fick jag plötsligt några lediga minuter att kika in här. Tänkte jag skulle tipsa om grymma burgare med pulled beef. Burgarna var gårdagens middag men pulled beef gjorde jag i helgen. Så sjukt gott och väldigt enkelt. Dock tar det lite tid men det är det så värt. Jag lade ut receptet på pulledbeef när jag tipsade om pizzan men här kommer det igen i en annan form.
Pulled beef burger, du behöver:
Hamburgerbröd
Pulled beef (recept nedan)
Riven rödkål
Riven morot
Picklad rödlök (recept nedan)
Gurka
Tomat
Dressing (recept nedan)
Ost
Det är även supergott med stekt ägg i
Dressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl ketchup
1 msk chipotlepasta
Gör så här:
Blanda ihop allt.
Picklad rödlök:
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 skivade rödlökar
Gör så här:
Blanda ihop ättika, socker och vatten i en burk. Rör tills sockret löst upp.
Lägg ner den skivade rödlöken och låt stå i kylen minst 1 timma.
Pulled beef:
1 kg högrev
1 gul lök
4 klyftor vitlök
1 dl ketchup
1 msk chipotlepasta (santamaria)
1 msk socker
1/2 msk spiskummin
Salt
Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Skiva löken och finhacka vitlöken.
Blanda ketchup, chipotle pasta, socker, spiskummin, salt och peppar i en bunke.
Lägg högreven som den är i en järngryta eller liknande bred på röran och lägg på lök och vitlök ovanpå högreven. Sätt på locket och sätt in i ugnen. Kolla till den ibland så den inte bränner fast. När jag gjorde vätskade den sig en hel del, så jag tog bort lite vätska som jag sparade för att tillsätta om det blev för torrt i grytan.
Låt högreven stå i ugnen ca 5-6 timmar eventuellt lite mer. Köttet ska man enkelt kunna dra sönder med en gaffel. Det ska liksom falla isär.
Krydda eventuellt köttet med lite mer salt och peppar när du dragit sönder det.
Ha en fin kväll, nu börjar kvällens middag bli klar, skönt med mat som sköter sig själv ibland.
KRAM❤️