Godmorgon, vaknar till strålande väder här nere i Skåne. Tog med mig min förkylning på en promenad längs havet nu på morgon. Så härligt! Hade planerat att ta mig en springrunda varje morgon men får så snällt skippa det. Istället surplar jag Ginger Shot som en tok och hoppas på bättring snart. Malin var så snäll och gjorde en sats så jag kan shotta lite då och då.
Du behöver:
375g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
2 citroner (saften)
Gör så här:
Skölj ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn med skalet på.Lägg ingefäran i en kastrull med vatten och värm det till max 60 grader under omrörning.Viktigt att det inte blir mer.Ta av från värmen och låt stå och dra till temperaturen sjunkit till 40 grader.Blanda ner honungen och låt det dra ytterligare ca 2-3 timmar.
Pressa citronerna och blanda ner saften. Ta citroner med tunt skal för de har mest saft.
Sila blandningen och häll upp på en flaska.
Skaka innan användning. Förvara i kyl och ta ett shotglas när det passar sig bra och när förkylningarna härjar som mest.
Ha en fin dag, nu tar vi bilen mot Köpenhamn.
Kram
Sofia
Hej!
Vilken fantastisk blogg du har, har hittat massa goda recept som skall testas 🙂
En fråga, varför är det viktigt att man inte kokar ingefäran? (Eller över 60 grader)
I de flesta recept står det nämligen just att man skall koka. Blev nyfiken.
Ha en fin dag!
Hälsningar Sofia
victoriasprovkök
Tack snälla? Jag har själv fått receptet men jag antar att det är för att behålla alla nyttigheter i ingefäran. Kokar du försvinner en del. Med vänlig hälsning, Victoria