Kokta rödbetor…
Älskar du också kokta rödbetor? Drar du dig för att koka dem då du blir röd om händerna när du ska skala dem? Testa då det enklaste sättet att koka rödbetor på. Det kan liksom inte bli enklare.
Börja såklart med att köpa hem ett gäng rödbetor. Lägg dem i en lagom stor gryta fylld med vatten, du lägger i dem som dom är med skal och allt. Låt rödbetorna koka under lock på medelvärme ca 45 minuter- 1 timma. Koktiden beror såklart på rödbetornas storlek. De ska bli gandra mjuka.
Häll av vattnet, skölj dem med lite kallt vatten. Låt dem svalna lite i grytan med locket på och gnugga dem sedan med händerna under rinnande vatten så lossnar skalet och du får fina, släta och glansiga rödbetor. Du kan även gnugga dem med hushållspapper, men då inte under rinnande vatten:)
När du kokar rödbetorna med skalet på stannar extra mycket näringsämnen, färg och smak kvar i rödbetan.
När rödbetorna är kokta är det bara fantasin som sätter gränser. Själv ska jag äta en fantastiskt god fetaost och rödbetssallad ikväll, receptet på den kommer såklart så köp hem rödbetor på direkten. 5kr kilot för rödbetor på Citygross denna vecka, tips!
Testa nu det enklaste receptet på kokta rödbetor…
Du kommer inte ångra dig!
Kram kram❤️