Smörstekt gröt med jordgubbssylt
Godmorgon, solen strålar in genom fönstret och jag hoppas det håller i sig hela dagen. Precis ätit en smarrig frukost och är redo att starta dagen. Frukosten här hemma bestod i vanlig ordning av gröt. Vad brukar du äta till frukost? Idag tänkte jag tipsa er om smörstekt gröt med jordgubbssylt, det är så otroligt gott och blir riktig skillnad mot när man äter den kokt. Enkelt är det också och perfekt att förbereda kvällen eller morgonen innan den ska ätas.
Smörstekt gröt med jordgubbssylt:
Kokt havregrynsgröt
Smör
Jordgubbssylt
Gör så här:
Koka havregrynsgröten enligt anvisningarna på förpackningen.
När den är färdig låter du den svalna något och lägger den i plastpåsar i portionsstorlekar. Platta ut varje grötpåse till en centimertertjocka rund kaka. Går även att lägga på en plan tallrik och ställa in i kylen.
Låt grötkakan ligga några timmar eller över natten i kylen och stek den sedan i en stekpanna med rikligt med smör.
Servera med nykokt jordgubbssylt och kanske lite skivad banan eller nåt annat som du gillar.
Frukost är bästa målet på hela dagen och det är genom frukosten man har chans att påverka hela dagen. Jag äter alltid frukost och skulle inte klara mig annars tror jag, vet att det är många som inte kan äta frukost men testa då den smörstekta gröten med jordgubbssylt till mellanmål. Blir som en blandning av pannkaka och gröt.
Hoppas ni får en riktigt fin dag, nu blir det massa jobb men snart närmar sig helgen, känns som att den är varmt välkommen.
Kram kram ❤️