Ravioli med tomat och grönsakssås toppad med knaprigt bacon
Som ni alla redan vet älskar jag när middagen är snabb och enkel, samtidigt som det ska vara hälsosamt och riktigt gott. Jag älskar fylld pasta och den här rätten ”ravioli med tomat och grönsakssås toppad med knaprigt bacon” var riktigt smarrig och snabb. Raviolin jag använde var en ekologisk fullkorns ravioli med spenat och ricotta. Se även till att få tag på ett fint bacon, jag köper bacon som är rökt på äkta vis utan rökarom.
Råvarorna och recept till den här rätten kommer från Årstiderna, jag har kört deras matkasse några veckor nu och kan säga att jag är väldigt nöjd med alla grönsakerna som finns i kassen, allt är ekologiskt samt väl tilltagna grönsaker. Köttet är också ekologiskt vilket är väldigt bra, dock inte svenskt och lite i minsta laget när det kommer hem till någon som gillar kött. Jag klarar mig bra med vegetarisk mat men inte F;)
Ravioli med tomat och grönsakssås toppad med knaprigt bacon:
300g tärnat bacon
2 små squash
2 lökar med blast
1 vitlöksklyfta
Salt
Vitpeppar
500g goda passerade tomter
2 paket fullkorns ravioli a 250g
Gör så här:
Dela squashen i bitar, hacka löken och även blasten. Bryn squashen i en stekpannan med olja eller smör, bryn några minuter tills den fått lite yta. Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut. Häll över passerade tomater och smaka av med riven vitlök, salt och peppar. Låt puttra ihop några minuter. Stek baconbitarna knaprigt och låt rinna av.
Koka raviolin i lätt saltat vatten.
Lägg upp raviolin på en tallrik, toppa med tomat och grönsakssåsen och knaperstekt bacon. Enkelt och väldigt gott!
Njut av en hälsosam och snabb middag eller lunch.
Kram till dig och se nu till att njuta av dagen. Jag ska njuta trots att jag är totalt genomförkyld tänkte jag, förkyld i april ska man väl inte bli, nu är det ju VÅR!!
Arsalan
Thanks for this awesome guide.