Biskvier i långpanna
Att baka inför kalas är ju bara så roligt, dels för att man kan baka hur mycket man vill och man behöver inte äta upp allt själv och sen för att det blir väldigt uppskattat. Biskvier i långpanna är en sån otroligt bra uppfinning, det blir helt magiskt gott samt att det är enkelt. De här blev väldigt uppskattade på kalaset sedan tog jag med mig lite till jobbet idag och receptet var efterfrågat så här kommer det:)
Biskvier i långpanna
Botten:
250g riven mandelmassa
1 äggvita
1 msk strösocker
Chokladsmörkräm:
200g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 äggulor
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladtopping:
150g mörk choklad + 1/2 tsk kokosolja eller matolja
25g vit choklad + lite lite kokosolja eller matolja
Gör så här:
Botten:
Riv mandelmassan och blanda ut den med äggvitan och sockret till en slät smet. Vispa lite med elvispen, det brukar jag göra. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 30×20 cm. Bred ut mandelmassan till ett rätt tunt lager, den sväller upp lite när den är klar. Grädda i ca 10-15 minuter på 200 grader, den ska få lite färg. Låt svalna helt innan du rör den.
Chokladsmörkräm:
Rör ihop smör och florsocker till en jämn och fin smet. Jag använder maskin till det. Blanda ner äggulor, vaniljsocker och kakao och rör om tills smeten är slät och fin. Bred krämen i ett jämt lager över den svala botten. Är botten minsta varm smälter smörkrämen.
Chokladtopping:
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och tillsätt lite olja för att få den lite mer lättflytande. Låt svalna men inte stelna och bred den över kakan i ett jämt lager. Låt stelna.
Smält den vita chokladen med lite olja, låt svalna och ringa över kakan för ett fint mönster.
Låt stelna helt och skär den sedan i rutor med en riktigt varm och vass kniv. Jag spolar min kniv under riktigt varmt vatten och torkar av den. Sen håller jag kniven mot chokladen tills den smälter och jag kan skära igenom. Upprepa värmningen efter varje snitt så blir det fina biskvier utan krossad choklad.
Baka på nu och njut av en söt biskvi. Jag har massor av goda recept från kalaset som jag kommer bjuda på några dagar fram över så håll utkik här så missar du inget gottigt.
Kram
Madelene
Hej!
Hade tänkt att göra dessa till dopfika och undrar om dom fungerar bra att frysa in eller om dom rekommenderas att ätas direkt?
Tack på förhand ?
victoriaadmin
Ja de funkar toppen att frysa, jag frös mina?? lycka till med dopfikat. Kram