Beercan burgers med bbq sås
Sommaren håller fortfarande i sig och det är jag grymt nöjd med. Igår blev det en sväng på Vättern med båten som äntligen är lagad efter att någon förstört den och tagit delar från den i Juni. Hoppas på många soliga och varma dagar nu så vi alla får njuta av det sista av sommaren. Tänkte tipsa om grymma Amerikanska Beercan burgers med bbq sås som passar utmärkt när du vill grilla lite goda burgare. De här burgarna är formade runt en ölburk eller i mitt fall en cola men det funkar såklart lika bra 🙂 Sen är det fyllda med massa gott och grillade, stekta eller tillagade i ugnen. Jag körde mina i ugnen och det blev riktigt bra.
Beercan burgers med bbq sås, 5 burgare
900g nötfärs
Salt
Vitpeppar
10 skivor bacon
Fyllning:
1 paket bacon, hackat
250g champinjoner
1 gul lök
1 vit paprika
Salt
Vitpeppar
Topping:
BBQ sås
150g riven god ost
Till servering:
Hamburgerbröd
Sallad
Tomat
Dressing (creme fraiche blandat med lite bbq sås)
Gör så här:
Blanda ihop färs, salt och peppar i en bunke, forma till 5 runda bollar på 200g styck. Tryck ner en burk i varje boll och forma färsen runt burken. Linda runt 2 baconskivor per burgare.
Dela champinjonerna, hacka bacon, lök och paprika till fyllningen. Bryn champinjonerna så du får dem rätt torra, tillsätt bacon, lök och paprika och bryn ytterligare en stund. Salta och peppra. Lägg fyllningen i burgarna och toppa med bbq sås och riven ost.
Sätt in burgarna i ugnen på 200 grader tills de är färdiga ca 20 minuter eller så grillar eller steker du dem. Du kan bara ha dem åt ett håll så steker du eller grillar får inte värmen vara så hög för då bränns botten.
När burgarna är färdiga så serverar du dem i hamburgerbröd med lite sallad, tomat och dressing. Dressingen som är gjord med crème fraîche och bbq sås är riktigt god och passar utmärkt i burgarna. Jag blandade kanske 2 dl crème fraîche med 2 msk bbq sås men smaka dig fram.
Så smarrigt och lite annorlunda sätt att äta burgare på, jag gillar verkligen den där rökiga smaken av bbq såsen så jag använder mycket av den.
Ha nu en riktig toppendag, jag ska strax ta mig iväg på lite jobb, det blir Open Art i Örebro, kanske någon av er som varit där? Jag som bor här i Örebro har faktiskt inte varit upp och kollat på konsten än så nu är det väl dags;)
Kram Kram
Hamiyetsahin
Gott ut ⭐️?
Lilly Matic
Hej. Ville bara tacka för ett enkelt och bra recept samt även säga att du har en härlig inställning och ett fint och lättsamt sätt att skriva. Då fortsätter man att läsa 😍 och jag brukar inte ens läsa recept 😉
P.S. Hoppas det gått bra med båten detta år. D.S.
Önskar dig en fin sommar,
Lilly
victoriasprovkök
Tack snälla 🥰