Minigrek med
vitlöksbröd
Det behöver inte vara speciellt avancerat för att det ska vara gott och kännas lite extra lyxigt. Att göra en liten Minigrek med vitlöksbröd är både enkelt, snabbt och ruggigt gott, lägg upp minigreken i små fina glas och ät med minigafflar. En perfekt liten förrätt, lite extra god såhär i sommarvärmen när man behöver lite extra salt mat.
Till 2 Minigrek med vitlöksbröd behövs:
10 gröna oliver med kärnor
1/4 paket fetaost
2 skivor rödlök
Lite oregano
1 skiva surdegsbröd eller tex lantbröd
Olivolja
Salt
1 klyfta vitlök
Gör så här:
Lägg upp oliver, fetaost och hackad rödlök i små glas, toppa med oregano.
Dela brödet i bitar, hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn bitarna i olivoljan, jag gillar när det blir lite olivolja på bitarna men de får inte flyta runt i för mycket olivolja, kanske 2 msk till en stekpanna. Sen kan du ringla över lite mer om du önskar. Brödet ska få lite hård yta, Salta lite lätt och dela en vitlöksklyfta som du gnider in på varje bit med bröd.
Ruggigt gott och så enkelt.
Ha nu en riktigt fin dag, själv ska jag ta mig iväg till jobbet och göra lite nytta.
Kram Kram