Yoghurtdessert med honungsrostade nötter
Helgen har varit fullspäckad, inte en lugn stund. Startade helgen med blåbärsplockning ute vid sommarstugan på fredagen, jag fick ihop nästan en hel hink på 10 liter. Så rätt nöjd blev jag. Lördagen bestod av matmarknad i Wadköping med en vän. Med mig hem fick jag lite nyslungad honung som fick stå i centrum för desserten senare på kvällen som blev en Yoghurtdessert med honungsrostade nötter. Enkelt och gott! Söndagen bestod av kalas på landet ute i Hampetorp, så nu sitter jag här hemma och känner mig helt slö av allt, skulle behöva ta mig ut på en springrunda innan jobbet drar igång.
Yoghurtdessert med honungsrostade nötter
Turkisk eller grekisk naturell yoghurt
Nyslungad honung
Färska blåbär
1 näve blandade nötter, jag hade hasselnötter och mandlar
2 msk nyslungad honung
Sesamfrön
Gör så här:
Blanda ihop nötter och honung i en skål och tillsätt sesamfrön tills du får en bra blandning. Det är inga exakta mått. Blanda ordentligt så att det fastnar honung på allt. Lägg upp lite utspritt på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader, stäng av ugnen och låt nötterna få stå där tills de är klara. De stelnar till ännu mer när de kallnat.
Lägg upp yoghurt, blåbär och nötterna i ett fint glas och ringla över nyslungad honung.
Som sagt, enkelt och riktigt gott, en perfekt liten dessert.
Nötterna blir krispiga, söta och goda och den nyslungade honungen var verkligen toppengod.
Ha nu en riktig toppendag, kram kram