Ugnsbakade fikon med chèvre och aprikos
Färska fikon som man bakar i ugnen tillsammans med en god chèvre, en härligt god nyslungad honung, aprikoser och lite nötter. Det är så gott, blir så vackert och är så enkelt. Toppar du dessutom med lite flingsalt så får du en riktigt god liten förrätt på bara några minuter. Vill du kan du servera fikonen i en matigare sallad och äta det som en huvudrätt, även det väldigt gott tycker jag som älskar sallader i alla dess olika slag.
Ugnsbakade fikon med chèvre och aprikos
Färska fikon
Chèvreost utan kanter
Hackade torkade aprikoser
Hackade nötter, jordnötter/chashewnötter
Nyslungad honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett kryss i fikonen, Fyll fikonen med ost, aprikoser, nötter och ringla över honung. Sätt in i ugnen ungefär 10 minuter och strö sedan över lite flingsalt.
Testa mina Ugnsbakade fikon med chèvre och aprikos det är alltid roligt att lyxa till vardagen lite extra och det här är ett enkelt sätt. Passa på nu när det säljs mycket färska fikon i butikerna.
Ha nu en riktigt mysig kväll, jag är helt slut som artist idag och ska nog ta och burra ner mig tidigt ikväll tror jag.
Kram Kram