Krabbelurer
Idag har det varit en sån där helt perfekt fredag. En fredag med strålande sol och skönt väder för att vara november. Då är det helt fantastiskt att man har ett jobb där man faktiskt kan vara ute och ännu bättre när man planerat in grillning och dagen blir så lyckad. Krabbelurer är väldigt tacksamt att grilla och när vi väl fick ordning på elden så blev de helt fantastiskt goda. Krabbelurer är enkla och smidigt att göra när man ska göra till många.
Krabbelurer, ca 20 st
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Rör sedan ner mjölken. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ner det. Vispa försiktigt tills det inte är några mjölklumpar kvar.
Grädde krabbelurerna på en muurikka eller stekhäll som du har över elden. Funkar också bra i en stekpanna inomhus om så önskas men det är ju såklart så mycket mysigare att grilla dem ute tycker jag. Smöra in murrikkan och klicka ut små kluttar med smet, vänta med att vända dem tills de börjat bubbla upp lite och de fått en fin yta.
Doppa de nygrillade krabbelurerna i en blandning av socker och kanel. Servera dem helt nygrillade då är de som allra godast.
Såå gott och såå uppskattat av alla, ibland måste man helt enkelt lyxa till vardagen och göra nåt riktigt mysigt, eller hur? Enkelt är det också så tveka inte att testa om du inte redan gjort det.
Vi brukar även grilla platta bröd på vår muurikka här är ett toppenrecept om du vill grilla något lite matigare och även det väldigt gott och uppskattat bland alla. HÄR hittar du receptet på dem.
Ha nu en riktigt härlig fredagkväll och njut av helgen.
Kram Kram