Grillat bröd – Platta Pinnbröd
Idag har det varit en sån där fantastisk dag, solen har strålat, det var riktigt varmt och skönt för att vara en snöig dag i februari. Jag har dessutom sån tur som har ett jobb där jag kan spendera dagen ute samt göra Grillat bröd – Platta Pinnbröd på jobbtid. Sån härlig dag dels för att dagen spenderades ute och dels för att det går att glädja så många med så enkla medel. Vi brukar grilla bröd eller Platta Pinnbröd som vi också kallar det, det blir så gott med lite smör och ost och är väldigt enkelt att göra. Jag gjorde degen någon dag innan för att tiden inte räckte till att göra den samma dag och förvarade den i kylen (övertäckt i bunke) det blev perfekt men har du tid så kan du givetvis göra den innan den ska grillas. Eftersom jag gjorde till ca 28 personer som jag vet älskar brödet gjorde jag denna sats gånger 6 och då fick alla äta så mycket de ville.
Grillat bröd – Platta Pinnbröd:
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50g smör (mjukt)
1/2 tsk salt
1 3/4 dl vatten
Gör så här:
Blanda mjöl (börja med ca 3 dl), bakpulver, salt och smör i en bunke. Tillsätt vatten och rör till en deg. Tillsätt mer mjöl efter hand tills du får en smidig deg. Platta ut till runda kakor som är rätt tunna ca 3-4 mm tjocka. Du kan göra tjockare men de tar lite längre tid att grilla.
Grilla bröden på en torr Muurikka som du ställer över en fin glödbädd.
Servera nygrillade med smör och ost. Riktig lyx vill jag lova.
Du bara måste testa Grillat bröd – Platta Pinnbröd 😉
Kram Kram ❤️
Krabbelurer - Victorias provkök
[…] om du vill grilla något lite matigare och även det väldigt gott och uppskattat bland alla. HÄR hittar du receptet på […]
Sanna Olsson
Kan man göra detta på stekpanna med?
victoriaadmin
Ja set funkar bra?
Emma
Funkar det att göra på ett grillgaller? (sådant som finns på sidan av i bilden)
Gör du bullarna hemma innan du går iväg till grillen? ☺️
Ha en fin dag!
victoriasprovkök
Hej nej du behöver en platt yta, så grillgaller skulle jag inte rekommendera. Bröden brukar vi göra på vår gård. Så jag brukar göra bröden ute strax innan de ska gräddas. Men du kan göra dem innan också om du inte vill baka ut bröden på plats. Vill du baka ut dem på plats så ta med lite mjöl som du kan ha på händerna.