Limetryfflar med mörk choklad
Wow, helt otroligt goda tryfflar. Lime tillsammans med vit choklad är bara sååå gott och när de dessutom är doppade i en mörk choklad med lite flingsalt på toppen då blir det helt magiskt gott. Perfekt att lägga fram en liten tryffel till kaffet eller varför inte som en liten godbit efter middagen. Lyxigt och så gott.
Limetryfflar med mörk choklad
1,7 dl vispgrädde
Skal av 2 lime
400g vit choklad
1 msk limejuice
30g mjukt smör
Topping:
100g mörk choklad
Flingsalt
Gör så här:
Koka upp vispgrädde och limeskal i en kastrull, låt stå och dra 15 minuter.
Värm på grädden igen tills den kokar upp. Hacka chokladen fint och lägg i en värmetålig bunke, tillsätt limejuice. Häll över den varma grädden och rör om tills chokladen smält, tillsätt även det mjuka smöret i mindre bitar. Rör till en jämn krämig tryffelsmet och låt svalna i rumstemperatur 1 timma. Ställ in i kylen och låt stelna några timmar tills du fått en massa som går bra att forma till tryffler. Blir den för hård så ställ bara fram den i rumstemperatur igen.
Form till runda tryfflar och lägg in på en tallrik med bakplåtspapper i kylen. Låt stå en timma eller längre tills de stelnat igen.
Smält den mörka chokladen, jag använde 70% från Lindt, låt svalna. Sätt i en grillpinne i tryffeln och doppa i chokladen, låt rinna av något och lägg upp på en tallrik med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Förvara i kylen.
Så otroligt goda tryfflar, du måste bara testa dem. Låt dem gärna stå framme ett tag innan de ska ätas så de blir sådär härligt krämiga.
Seeyooou
Kram Kram
Eva
Åh måste testa! Ser såå goda ut:-))
Ulrika
Låter verkligen gott! Hur många blir det av en sats?
victoriasprovkök
Ja du… var ett tag sen jag gjorde dem så vågar inte riktigt svara på hur många jag fick:)