Risgrynspannkakor med kolayoghurt
Nu såhär i juletider så äter i alla fall jag massor av risgrynsgröt för det är ju så gott. Äter jag den varm så har jag oftast kanel, socker och mjölk på men äter jag den kall så serverar jag den med lite sylt. Så gott båda delarna. Men har du ätit påtok för mycket risgrynsgröt men fortfarande har lite kvar så måste du göra de här goda Risgrynspannkakor med kolayoghurt SÅÅÅÅ gott! Du kan ju såklart göra dem även fast du inte ätit för mycket gröt:)
Jag gör alltid hemmagjord risgrynsgröt och receptet på det hittar du HÄR Ett tips är att använda Kung markattas grötris det är det bästa jag provat i alla fall.
Risgrynspannkakor med kolayoghurt
500g kall risgrynsgröt
2 stora ägg
1 dl vetemjöl
100g philadelphiaost
En nypa salt
Smör till stekningen
Kolayoghurt:
1 dl grekisk naturell yoghurt
2-3 msk Dulce de leche
Topping:
Banan
Hallon
Gör så här:
Blanda ihop risgrynsgröt med ägg, vetemjöl, philadelphiaost och salt, rör om tills du fått en smet där allt blandats väl. Stek sedan minipannkakor, i plättstorlek i en stekpanna med rikligt med smör. Rör inte på dem i onödan utan vänd dem försiktigt när de fått fin färg.
Blanda ihop yoghurt och dulce de leche till en slät kräm. Serveras tillsammans med skivad banan och hallon.
Hoppas ni alla haft en riktigt fin lucia, vi har lussat hela dagen på jobbet, så mer luciafeeling kan man inte få:)
Kram Kram