Äppelglögg
1 januari 2018, årets första inlägg får bli den här fantastiskt goda äppelglöggen. Jag hade ju faktiskt lovat er den igår men det blev lite väl fullspäckat schema och när vi satt i bilen i 4 timmar låg både kameran och datorn i bagagen nerpackade. Ni som känner mig vet att jag är lite av en tidsoptimist, jag tror jag hinner mer än jag gör:) Igår blev det nyårsfirande här hemma en vän kom över på lite middag och vi åt massor av god mat. Ni som följer mig på Instagram victorias_provkok fick se middagen redan i går men recepten kommer komma här inom kort såklart.
Äppelglögg
5 dl färskpressad äppeljuice
2 kanelstänger
7 nejlikor
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull. Låt stå och dra en stund och servera. Jag lät min glögg stå över natten med alla kryddorna i och värmde på den igen dagen efter. Blev riktigt god smak på den glöggen.
En värmande och otroligt god glögg som passar bra vilken dag som helst men extra god när det är kyligt ute.
Jag vill passa på att önska er en riktigt god fortsättning på det nya året och tacka för all feedback jag får av er. Ni är helt fantastiska och det är just av den anledningen det är så roligt att blogga.
Idag åker vi vidare, väskan är ompackad, först öster ut sen söder ut och ni kommer givetvis få följa vår lilla tripp, det blir förhoppningsvis en hel del god mat och sen hoppas jag att solen kikar fram också. Vi kommer att flyga till en liten liten ö men mer om det snart. Hoppas ni hänger med på årets första resa.
Kram Kram