Italiensk salsicciasmörgås med vitlökssmör
Tänk dig en Italiensk salsicciasmörgås med vitlökssmör, ett bröd, i detta fall ett stort korvbröd, fyllt med vitlökssmör, mozzarella, riven ost och sen en härligt god salsicciaröra med tomatsås och rött vin. Alltså smakerna är het makalöst goda. Ta det som en lunch eller varför inte en salsicciasmörgås till middag. Galet gott vilket som, jag lovar.
Italiensk salsicciasmörgås med vitlökssmör, 4 bröd
Salsicciafyllning:
250g färsk salsicciakorv
3 dl tomatsås, jag använde en pastasås classico från citygross Favorit
1/2 dl rött vin
4 stora korvbröd
1 mozzarellaboll
3 dl riven ost
Vitlökssmör:
60g mjukt smör
1 klyfta riven vitlök
2 msk finhackad färsk basilika
Salt
Topping:
Hackad gul lök eller annan god lök
Hackad basilika och eller persilja
Gör så här :
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva korven först en gång på längden och sedan i lagom små bitar. Stek korven i en stekpanna med smör. Tillsätt sedan tomatsås och rött vin och låt koka ihop på medelvärme under omrörning ibland. Koka ca 15 minuter.
Blanda ihop allt till vitlökssmöret så du får ett fint smör. Öppna upp korvbröden och bred ut smöret i korvbröden. Lägg in bröden öppnade i ugnen och rosta dem lätt.
Skiva mozzarellaosten och fyll korvbröden med mozzarellaskivor, riven ost och sedan salsicciafyllningen. Toppa med lite mer riven ost och lite hackad lök. Sätt in i ugnen igen, se till att bröden håller ihop så lägg dem i någon form. Låt stå i ugnen tills de fått lite färg och osten börjat bubbla lite, ca 10 minuter. Toppa med lite hackad basilika innan servering och njut! För det är galet gott!!
Olala du måste bara testa, färsk italiensk salsiccia hittar du där du hittar all annan korv, jag köpte min på citygross.
Ha nu en fantastisk dag.
Kram Kram