Fluffiga hemmagjorda korvbröd
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Vilken omtumlande dag det blev. Slutade tidigt på jobbet idag och hade bokat in bilen för att laga ett litet stenskott. Så smidigt att få det fixat på 20 minuter istället för att få lämna in den och byta hela rutan. Jag var riktigt nöjd att det gick så snabbt då jag skulle hem och slappa lite i solen efter. 3 minuter senare kör jag ut på motorvägen och en lastbil kör in i baken på bilen. Fy så läskigt det var, det går ju rätt snabbt på motorvägen och det enda jag ser är en stor jäkla lastbil som dundrar in i min bil. Ni vet som en skräckfilm ungefär. Bilen börjar kränga åt alla håll och när jag gasade, gasade lastbilen lite till…Trodde först det var någon som gjorde det med flit innan jag förstod att han inte såg mig. Jag lyckades i alla fall gasa lite mer, räta upp bilen, komma från den och svänga ut i andra filen. Det visade sig att han hade svängt av från ytterfilen och in i min fil utan att sett lilla mig som var ganska liten i jämförelse. Puh, vi var lika chockade båda två men som tur var klarade vi oss med enbart skador på bilarna. Så ja, min slappadag blev inte så slapp och bilen får vi lämna in till verkstan. Jag som var så glad att stenskottet gick snabbt att laga. Den lyckan vara inte så länge;) Men som sagt det kunde blivit värre och skadorna på bilen trodde jag skulle vara större.
Men nu över till sommarens måste. Fluffiga hemmagjorda korvbröd, för visst är det bra att ha i frysen nu när grillsäsongen är igång? Så mycket godare med hemmagjorda och så enkelt.
Fluffiga hemmagjorda korvbröd ca 20 st
50g färsk jäst
2 1/2 dl kall mjölk
2 1/2 dl kallt vatten
100g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk salt
1 ägg
Vetemjöl special tills degen släpper från kanterna ca 10-11 dl
Topping:
1 uppvispat ägg
Sesamfrön
Vallmofrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan vatten, smör, salt och ägg. Rör om och rör ner vetemjöl. Jag använder maskin och brukar knåda degen ca 7-10 minuter tills den är mjuk och fin. Tillsätt lagom med mjöl så du kan peta på den utan att den klibbar. Tillsätt inte för mycket mjöl utan ta hellre lite extra vid utbaket om du är osäker. Låt degen jäsa ca 1 timma. Baka ut till lite avlånga bröd och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och toppa med valfria frön. Sätt in korvbröden i ugnen ca 10-12 minuter på 225 grader.
Vi körde på en enkel topping med stark senap som är min favorit och sedan ketchup 🙂
Ett enkelt och gott sommartips.
Ha nu en riktigt fin dag och ta hand om varandra, ett ögonblick kan förändra allt.
KRAM
Louise
Fy så otäckt ? Skönt att du inte skadade dig ❤ Kram
victoriaadmin
Tack snälla, ja det var läskigt. Han tänka mycket under den korta tiden?
Emil Valfridsson
Läskigt! Skönt att du klarade dig oskadd.
Ska testa dina korvbröd nu 🙂