Russinkakor
Alltså Russinkakor, en solklar favorit när det kommer till småkakor. Så otroligt goda och spröda. Har alltid älskat dessa, så länge jag kan minnas i alla fall. Kakorna är enkla att göra och vill du kan du förbereda degen innan, förvara degen i kylen och sedan grädda kakorna innan gästerna kommer. Det kan behövas någon minut extra i ugnen när degen är kylskåpskall.
Så nu är det bara att sätta fart och baka lite goda småkakor, perfekta att ha hemma nu när sommaren och alla mysiga fikastunder är här.
Russinkakor
200g rumsvarmt mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl russin
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ihop smör och socker poröst med en elvisp eller liknande. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver väl. Blanda sedan ihop alla ingredienser och dela degen i 3 lika stora delar. Rulla varje del till en avlång längd och dela i ca 10 bitar. Rulla varje bit till en liten boll och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut en del så ha bra avstånd mellan. Grädda kakorna ca 10-12 minuter på 175 grader. Kakorna ska flyta ut och få en lätt gyllene färg. Låt svalna helt på plåten innan du flyttar dem.
Spröda, tunna och galet goda småkakor…
Hoppas att ni haft en riktigt fin dag.
Kram Kram
Lina
Godmorgon!
Kan man byta ut russinen mot något annat? Ex jordnötssmör eller chokladbitar? 🙂
Sofia
Du måste skriva vilken temperatur smöret ska ha när du gör ditt recept. Jag har nu provat med både smält och kallt och fått använda så mycket smör.. Dåligt recept..
victoriaadmin
Tyvärr är jag inte mer än människa och kan missa jag också. Jag har ändrat i receptet och skrivit till rumsvarmt nu. Brukar vara det när man vispar smöret… tack för att du var uppmärksam och det är verkligen mina favoritkakor ?? ha en fin kväll
Hillevi Hosio
Mycket bra recept !!
Tack så mycket!! Så goda kakor till kaffet !