Kanelkokta päron i sockerlag
En riktig klassiker som vi ofta ätit hemma när jag var liten. Det är så enkelt och såååå gott med lite vaniljglass till och lite vispad grädde. En toppendessert helt enkelt och perfekt nu när det är pärontider.
Jag hade sån tur att jag fick plocka päron hemma hos en vän till mig, men det går såklart bra med köpta päron också. Så dessa Kanelkokta päron i sockerlag fungerar finfint som en dessert året runt.
Kanelkokta päron i sockerlag
5-7 päron
6 dl vatten
3 dl strösocker
1 kanelstång
Gör så här:
Skala och kärna ur päronen. Jag brukar behålla den lilla päronkvisten för dekorationens skull. Tycker det ser lite extra fint ut. Lägg ner päronen i en kastrull och tillsätt socker och kanel. Sockerlagen ska täcka päronen så gör den inte det tillsätt mer vatten och socker. Jag brukar ta ungefär 1/2 dl strösocker till 1 dl vatten. Låt päronen koka på svag värme tills de blivit lite mjuka. Lägg upp dem i en skål tillsammans med sockerlagen och låt dem kallna i kylen.
Servera päronen med vispad grädde, vaniljglass och sedan lite av sockerlagen, det tycker jag är väldigt gott.
Sååå galet goda i all sin enkelhet, perfekt dessert som man förbereder innan.
Ha nu en riktigt härlig lördag, här i Örebro blåser det väldigt mycket så promenaden jag tänkte mig känns lite avlägsen just nu men jag ska väl ta och rycka upp mig lite kanske;)
Kram Kram