Mannagryns pannkaka / Ålandspannkaka
Mycket gott går att göra med mannagryn. Bland annat den här galet goda Mannagryns pannkakan eller Ålandaspannkaka som den också kallas.
Servera den ljummen med lite grädde och jordgubbssylt men den kan också serveras kall om så önskas. Sååå gott och enkelt som efterrätt eller varför inte som ett litet festligare mellanmål.
Smaken av kardemumma och den där krämiga pannkakan är helt perfekt!
Mannagryns pannkaka / Ålandspannkaka
25g smör
1 liter mjölk
1 1/2 dl mannagryn
3/4 tsk salt
2 tsk kardemumma
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Jag gjorde halva den här satsen och gjorde pannkakan i en rund springform på ca 23 cm. Gör du hela satsen som står så använd en större form eller gör 2 runda. Koka mannagryn tillsammans med mjölk tills du får en lös gröt, tillsätt smöret och låt det smälta. Rör ner salt och nymalen kardemumma. Låt gröten svalna något. Vispa ihop ägg, socker och vetemjöl och blanda ner det tillsammans med gröten till en smet. Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd form, strö lite socker på ytan på pannkakan och grädda i ca 45 minuter. Pannkakan ska få fin färg och kännas fast.
Ha nu en tipptopp dag så ses vi snart igen.
Kram