Maränger – mina bästa
Maränger är ju bara sååå gott, lite för gott för att ha hemma;) Igår gjorde jag en sats här hemma och fick genast frågor om receptet. De här är mina bästa maränger och de blir sååå bra varje gång. Ni vet sådär perfekt spröda och underbara. Precis som en maräng ska vara, sen över till det bästa med hemmagjorda maränger, alla är olika, i alla fall när jag gör dem:)
130g äggvita (4st)
75g vatten (3/4 dl)
210g strösocker (2 1/2 dl)
Gör så här:
Knäck ner äggvitorna i en vispbunke, jag använder min Kitchen Aid för det ska vispas länge men det går med elvisp också om du har tålamod.
Koka upp vatten och socker i en kastrull tills den nått temperaturen 121 grader. När termometern visar 110 grader börjar du vispa äggvitorna till ett hårt fast skum. Häll sedan ner sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet,vispa samtidigt skummet på maxhastighet hela tiden. Sänk sedan vispgastigheten till medelhastighet och vispa konstant tills marängen är kall, tar ca 30 minuter.När marängen är kall häller du upp den i en spritspåse. Spritsa ut smeten till små maränger på en plåt med bakplåtspapper (eller det behövs flera plåtar) och sätt in dem i ugnen ca 1 timma på 100 grader.
Förvara marängerna i rumstemperatur.
Hoppas ni nu får en fantastisk dag, här i Örebro snöar det snöar det för fullt, så fantastiskt att det äntligen blir lite vinter. Nu ska här åkas skidor;)
Kram