Entrecôte med underbar grönpepparsås

Entrecôte med underbar grönpepparsås

Entrecôte med underbar grönpepparsås

Fredag idag, visst är det helt underbart med fredagar. Sen strålar solen också vilket inte gör saken sämre. Idag tänkte jag tipsa er om en helt fantastiskt god grönpepparsås som passar utmärkt till en bit entrecôte eller om du föredrar det till något annat gott kött. Galet god är den i alla fall och passar perfekt till helgen.

Entrecôte med underbar grönpepparsås

Entrecôte med underbar grönpepparsås, till ca 3-4 personer

1 klyfta vitlök
2 stora schalottenlökar
Smör
Några kvistar färsk timjan
1 1/2 msk grönpeppar i lag
1 tsk strösocker
2 tsk tomatpuré
1/2 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Salta och peppra köttet, stek köttet i en het stekpanna med smör, du vet väl att nötkött ska ligga framme en stund innan det steks så det inte är kallt när det läggs i stekpannan. Köttet steker du på hög värme tills det är klart, lägg det på eftervärme i aluminiumfolie.

Skölj inte ur pannan utan sänk värmen och tillsätt lite mer smör. Stek hackad schalottenlök och vitlök tillsammans med hackad timjan och grönpeppar. Löken ska inte få färg, bara mjukas upp lite. Krossa grönpepparn med en gaffel lätt.

Tillsätt sedan socker, tomatpuré, dijonsenap och kalvfond. Rör om ordentligt. Tillsätt vatten och vin och låt det puttra några minuter.

Till sist tillsätter du grädden och låter såsen puttra i pannan tills den tjocknat, tillsätt köttsaften som blir av köttet och låt puttra lite till. Smaka av med salt och peppar om du tycker såsen behöver kryddas mer.

Entrecôte med underbar grönpepparsås

Jag serverade min Entrecôte med grönpepparsås tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och grillade tomater. Såååå gott!

Entrecôte med underbar grönpepparsås
Entrecôte med underbar grönpepparsås
Entrecôte med underbar grönpepparsås

Hoppas ni alla får en riktigt fin dag.
Kram Kram

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.