Spagetti och köttfärstårta
Vill du göra en spännande och roliga variant av den klassiska rätten spagetti med köttfärssås så lattja till det lite och gör en tårta helt enkelt. Sååå gott, väldigt enkelt och en rolig twist på klassikern:) Kan ju inte bli annat än bra…. eller hur?
Spagetti och köttfärstårta, ca 8 personer
450 g spagetti
3 ägg
250g ricottaost
300-400g riven mozzarellaost
1 dl riven parmesanost
Köttfärssås:
800-1000g blandfärs
Salt
Vitpeppar
1 stor gul lök
1 burk (400g) krossade tomater
1 msk kalvfond
1 dl chilisås
2 msk tomatpuré
1/2 tsk soja
1-2 rivna klyftor vitlök
1/2 dl ketchup
Gör så här:
Hacka löken och bryn den i en stekpanna med smör, ta ur från pannan. Stek blandfärsen i stekpannan med smör, krydda med salt och vitpeppar, mycket behövs men smaka av. Tillsätt sedan löken och övriga ingredienser och låt koka ihop en stund. Smaka av.
Koka spagettin i saltat vatten och kyl ner, se till att spagettin inte är vattnig utan torkat lite. Vispa sedan upp äggen och blanda ner i spagettin, blanda noga.
Lägg i 1/3 av spagettin i en stor rund springform, se till att den är tät i botten. Om den inte är helt tät så klä in den i aluminiumfolie och täta den. Lägg sedan på ca 2 nävar riven mozzarellaost, hälften av ricottaosten i kluttar och sedan köttfärsen över. Köttfärsen ska inte vara för såsig utan mycket färs i om du använder en annan köttfärsröra. Lägg sedan ett lager till med spagetti, mozzarella, ricotta och köttfärs. Till sist avslutar du med spagetti mozzarella och parmesanost.
Sätt in i ugnen ca 30-40 minuter på 200 grader. Låt den sedan svalna i formen ca 30 minuter innan du tar isär den. Skär upp tårtbitar och servera.
Smaklig måltid:)
Kram