Kycklingwok
Det här är en av mina favoriter när det kommer till kycklingwok. Den är smakrik och så himla god. Enkel är den såklart också att fixa och klar på 30 minuter. Så testa du också!
Kycklingwok, 4-5 portioner
700g kycklinglårfilé
8-10 stora champinjoner
2 nävar strimlad rödkål eller vitkål
1 stor röd paprika
2 nävar haricots verts
1 burk minimajs
1 gul lök
Salt
Vitpeppar
Smör och olja
3 dl sweet chilisås
3/4 msk soja
1 krm sambal oelek (kan minskas för styrkan)
1/2 lillfingerstor bit med ingefära (kan uteslutas)
Äggnudlar till servering
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar, salta och peppra och bryn i en wokpanna tills de är nästan genomstekta. Dela paprika, lök och champinjoner i bitar, strimla kålen. Tillsätt i wokpannan och låt det steka med tills champinjonerna känns bra. Tillsätt sedan haricots verts och delade minimajs och bryn en stund till. Tillsätt sweet chilisås, soja, sambal oelek och riven färsk ingefära. Ingefäran ger en fantastik smak men har man svårt för ingefära kan den såklart uteslutas. Samma gäller sambal oelek, den ger lite styrka till woken men kan såklart uteslutas eller minskas. Men smaka av om du är osäker. Låt puttra ihop några minuter och servera med kokta äggnudlar.
Ha en toppendag, massa kramar till dig.
Christina
Undrar om det verkligen ska vara 3 dl Sweet chili sås? Det blev förskräckligt starkt och då hade jag inte ens haft sambal oleak?. Men jag använde frysta Wokgrönsaker, kan det vara så att såsen inte sugs upp på samma sätt?
victoriasprovkök
Ja, men det kanske är olika sorters sås… de sorterna jag testat är inte speciellt starka.?! Om de är frysta eller ej borde inte spela någon roll. Jag brukar köpa Santa Marias sweet chilisås.