Räkgryta med italienska smaker
Lättlagad, urgod och lite extra lyxig känns den som den här otroligt goda grytan. En Räkgryta med italienska smaker som serveras tillsammans med spagetti. Kan det bli bättre middag?;)
Vi hade den till middag igår och det var sååå gott! Den räckte till 2 stora portioner men då var vi rätt mätta efter, haha.
Räkgryta med italienska smaker, 2-3 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
Smör
800g räkor med skal
3 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin
5 soltorkade tomater
1/2 msk Italiensk salladskrydda
1 msk färsk hackad persilja
1 dl färsk riven parmesanost
1 liten påse (70g) babyspenat
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Skala räkorna.
Hacka löken och riv vitlöken. Bryn i en stor stekpanna med smör. Tillsätt grädde, vin, hackade soltorkade tomater och italiensk salladskrydda. Låt puttra ihop ca 10-15 minuter på svag värme så såsen tjocknar lite. Tillsätt parmesanost, räkor och babyspenat, rör om. Ta av från plattan och låt bli varmt. Spenaten ska krympa ihop. Smaka av med salt och peppar.
Servera med spagetti och NJUT!!
MUMS, kvällen är räddad:)
Kram Kram till dig