Fluffiga äppelfrallor
Alltså fluffigt nybakat bröd, HUR gott är inte det? Dessa grymma Fluffiga äppelfrallor gjorde jag och toppade med kokt ägg och kaviar. Alltså en dröm att få sätta tänderna i. Testa du också vetja… Receptet kommer nu!
Fluffiga äppelfrallor ca 15 st
30-50g färsk jäst
100g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
1 ägg
1 1/2 tsk salt
2 msk honung
2 rivna röda äpplen
2 dl fint rågmjöl
ca 10-11 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, jag tog 30 g jäst eftersom jag skulle åka iväg och vara borta ett tag och ville degen skulle jäsa långsammare. Men vill du jäsa degen på ca 30 minuter ta 50 g jäst.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten. Rör om och känn så du får en ljummen vätska max 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om så jästen löses upp. Tillsätt ägg, salt, honung, rivna äpplen och rågmjöl. Rör om så allt blandas och tillsätt sedan vetemjöl. Lite i taget tills du får en fin deg. Jag tillsätter hellre för lite mjöl i degen än för mycket. Hellre att du tillsätter mer vid utbaket om det blivit för lite och degen är kladdig.
Låt degen jäsa ca 30 minuter under bakdug (om du har 50g jäst annars längre) Baka sedan ut till runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar lägga mina bröd rätt nära varandra för att de ska jäsa ihop lite. Låt jäsa under bakduk ca 20-30 minuter.
Sätt in bröden i ugnen på 225 grader ca 10 minuter. Håll koll på bröden som ska få fin färg och låta lite ihåligt när du knackar på dem.
Låt svalna och njut av nybakat.
Alltså kolla fluffet….
Ha en fin dag, kram
Missa inte att följa mig på Instagram HÄR