Kavring
Alltså HUR gott är det inte med kavring? Ett sött och mörkt bröd som är fantastiskt som bröd till middagen. En skiva med smör eller varför inte med lite naturell färskost. Låt brödets smaker få tala för sig själva… Det är ju bara så gott!! Har även träffat på brödet på många restauranger och jag njuter lika mycket varje tugga. Testa du också!
Det är är en väldigt enkel variant på kavring, du rör bara ihop till en smet och lägger i en form. Ingen jäsning här inte;) Enklare kan det inte bli.
Kavring, 1 bröd
3 dl naturell filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl fint rågmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, rör om så bikarbonatet blandas ut. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en smet. Häll smeten i en limpform. Jag sätter alltid ett bakplåtspapper i formen för att lättare kunna ta ur brödet när det är klart.
Sätt in mitt i ugnen 45 minuter på 175 grader. Ta ur brödet ur formen och låt svalna innan du skär i det.
Magiskt GOTT!!!!
Baka och njut av ett nybakat bröd!
Kram Kram 😉
Nina
Hej!
Om man vill göra dubbelsats av kavringen dubblar jag även bikarbonat då?
victoriasprovkök
Ja gör det
Kerstin Bondeson
Åh vad jag gillar(älskar) Dina recept!
victoriasprovkök
Men tack fina du💖
Gunnar
Suveränt gott bröd 😉
Gunnar
Härligt god Kavring 😉
Cicci
Sååå himla gott och enkelt, har bakat flera ggr om🙂
Mikael Johansson
Hej
Ställde en fråga igår men den verkar ha förkommit. Vi provar igen.
Är det inte lite mycket sirap i brödet. Men luftigt och lätt.
victoriaadmin
Hej just detta bröd ska vara sött men du kan såklart minska på sirapen men det blir inte riktigt samma bröd då.