Krämig fiskgratäng
Enkel och så galet god och krämig fiskgratäng. Jag gillar verkligen fisk och ännu bättre när den i princip sköter sig själv. Jag gör ofta fisk i ugnen, dels för att det blir så rysligt gott och dels för enkelheten. Den här bara måste ni testa, se till att få tag på en god färsk vit fisk, jag hade kolja och jag säger bara MUMS.
Krämig fiskgratäng 4 portioner
700-800 g färsk kolja
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
Vitpeppar
Salt
1/2 msk finhackad dill
1 paket bacon
Räkor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form, är det små filéer så kan du rulla ihop dem, stora så kan du dela i bitar. Salta och peppra fisken.
Smält lite smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl, rör om och tillsätt grädde, creme fraiche och buljong. Låt koka upp lätt och låt såsen tjockna under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och dill. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken är färdig. Toppa med tex stekt bacon i bitar eller lite räkor om du vill. Servera med kokt potatis, gärna färsk. Sååååå magiskt gott!!
Alltså kolla in detta!
Hoppas ni får en riktigt fin dag, njut av dagen och jag ska njuta av min semester. Så härligt!
Kram Kram