Blåbärscobbler med hemmagjord vaniljsås
Fredag, YEEEY. Vaknade i morse och var säker på att det var torsdag, gissa om jag stutsade upp när jag förstod att det var fredag;) Det är nåt speciellt med fredagar, eller hur?
Idag tänkte jag tipsa er om denna goding, en Blåbärscobbler med hemmagjord vaniljsås. Det är som en blandning mellan blåbärspaj (smulpaj) och sockerkaka. Så gott och speciellt med lite hemmagjord vaniljsås till.
Blåbärscobbler med hemmagjord vaniljsås
5 dl blåbär
2 msk strösocker
1- 1 1/2 msk potatismjöl (bara om du använder frysta blåbär, färska går det bra utan)
4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100g smör
2 ägg (Jag hade lite mindre ägg så har du stora blir det bra med 1 ägg)
1 dl mjölk
Vaniljsås:
2 äggulor
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
Gör vaniljsåsen lite innan då den ska bli kall i kylen.
Blanda ihop allt utom vaniljpulver i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning, vaniljsåsen ska tjockna med får inte koka. Ta av från värmen. Blanda ner lite vaniljpulver och låt svalna i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll ner blåbär i en pajform, spara några och toppa med om du vill. Strö över socker och potatismjöl om du har frysta bär. De färska klarar sig bra utan.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjukt smör och blanda till en lite smulig deg. Tillsätt till sist ägg och mjölk och blanda tills du får en smet.
Klutta ut smeten över blåbären och bred ut lätt. Toppa med blåbär. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Alla ugnar är olika, så håll koll.
Servera med hemmagjord vaniljsås, så galet gott!!
Sååå gott som en liten dessert efter maten eller varför inte som mysfika.
Ha nu en toppenfin dag.
Massor av kramar till dig och DU har väl inte missat att följa mig på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook HÄR