Mini kanelisar med smördeg
Hur söta blev inte de här på en skala? Mina Mini kanelisar med smördeg. Så galet enkla och väldans goda. Perfekt att göra när du får gäster lite oväntat eller får sånt där galet sug efter nåt sött. Smördeg är dessutom helt perfekt att ha i kylen då det går att använda till så mycket. Mina mini kanelisar blev en del av helgfrukosten.
Mini kanelisar med smördeg ca 10-12 st
250g färsk smördeg (kyld på rulle)
50g mjukt smör
2-3 msk strösocker
3/4 msk kanel
Topping:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Vispa ihop smör, socker och kanel till fyllningen.
Rulla ut smördegen som ska vara kylskåpskall.
Bred fyllningen på smördegen och vik ihop på mitten. Skär ca 1 1/2 cm breda remsor. Skär åt det håll du får ut längst remsor.
Tvinna remsorna och snurra ihop lite löst till en bulle. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 10-13 minuter på 225 grader. Bullarna ska få en fin färg så håll koll på dem, alla ugnar är olika. Låt svalna något men servera gärna på direkten.
Skulle lagt ut bullarna tidigare idag men jag drog igång med ett litet renoveringsprojekt här hemma. Målat om i vardagsrummet, målat fönster samt gjort om ytterligare ett rum som jag tänkte ha lite som arbetsrum eventuellt. Puh, helt slut nu, men det var det värt.
Kram Kram
Elisabeth
Haha, så disträ, hade i kakao i stället för kanel! 😂 kom inte på det förrän jag smetat på fyllningen och smakade på resterna i bunken… Blev helt ok ändå, helt klart ätbart 😉