Parmesantorsk med räkor
Lördag, hur härligt? Vaknade av att regnet smattrade på rutan. Rätt mysigt att ligga och lyssna på faktiskt. Idag vill jag tipsa er om en fantastiskt god och väldigt enkel torskrätt. Nämligen denna Parmesantorsk med räkor, perfekt att servera till kokt potatis eller potatismos. Passa på att köp färsk fisk i affären när de har. Jag köper alltid färsk fisk och är det bra pris kan du ju alltid köpa lite extra. Fisk funkar fint att frysa och blir så mycket bättre än den frysta som finns i butik. TIPS!
Parmesantorsk med räkor 4 portioner
800g torskfilé
Salt
Vitpeppar
1/2 gul lök
Smör
1 dl vitt vin
1 fiskbuljong
3 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
1 dl riven parmesanost
Salt
Vitpeppar
Topping:
250g skalade räkor
Persilja
Gör så här:
Bena ur (det kan finnas lite ben kvar i fisken så känn med händerna) och dela torsken i lite större bitar. Har du filéer så kan du göra som rullader av de tunnaste bitarna, de andra tjockare delarna har du bara som en bit. Salta och peppra torsken och lägg den i en ugnstålig form.
Hacka löken fint och bryn den i lite smör i en kastrull. Tillsätt sedan vin och låt det koka tills hälften återstår av vätskan. Tillsätt sedan fiskbuljong och grädde. och låt bli varmt. Blanda lite vetemjöl tillsammans med lite vatten och rör så alla klumpar försvinner. Vispa ner i såsen tills du får önskad tjocklek på såsen. Tillsätt sedan parmesanosten som du rivit fint, ta av kastrullen från värmen och rör om så allt blandas. Smaka av med salt och vitpeppar.
Häll såsen över torsken i formen och sätt in i ugnen ca 20-25 minuter på 225 grader. Tiden beror på tjockleken på fisken. Men den ska få lite fin färg och vara genomkokt.
Skala räkorna och lägg det på torskbitarna när du tagit ut formen ur ugnen. Toppa även med lite persilja om du önskar det. Servera med tex potatis eller potatismos.
Sååå himlans gott! Passar perfekt vilken dag som helt. Till vardag eller lite festligare tillfällen.
Hoppas att DU får en underbar lördag. Njut och följ mig mer än gärna på Instagram också HÄR
KRAM