Saffrans fudge med vit choklad och pepparkaka
Regnet smattrar ner på rutan idag, i alla fall här i Örebro och vad passar bättre då än att göra galet goda och väldigt enkla Saffrans fudge med vit choklad och pepparkaka.
Galte goda, söta och väldigt enkla små julfudge som är så fina att bjuda på eller kanske slå in i en liten cellofanpåse och ge bort till någon du tycker om.
Saffrans fudge med vit choklad och pepparkaka 30-40st
1 burk kondenserad mjölk (397g, den okokta)
400g vit choklad
1/2 g saffran 1 påse
2 msk smör
Topping:
50g vit choklad
1 tsk kokosolja
1-2 pepparkakor
Gör så här:
Smält ihop kondenserad mjölk, vit choklad (jag använde chokladknappar, annars hackar du bara) och saffran i en kastrull. Rör om tills chokladen smält. Var försiktig med värmen mot slutet så inte chokladen tar skada. Rör sedan ner smör och rör om tills du får en fin och slät kräm.
Klä en form ca 20×20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten. Ställ in i kylen och låt den stelna. Jag hade min över natten i kylen.
Skär upp fudgen i lagom stora rutor. Svårt att ange antal då det beror på storleken. Ställ de på ett bakplåtspapper en bit från varandra. Smält chokladen över ett vattenbad, blanda ner någon tesked kokosolja eller några droppar naturell rapsolja/matolja för att få en mer lättarbetad choklad. Ringla chokladen över fudgen och toppa med lite smulor av pepparkaka.
Förvara i kylen.
Alltså sååå gott!
Ha nu en toppenfin dag, jag är helt ledig, nästan i alla fall och ska njuta av dagen deluxe.
Kram
Hanna
Använde du sötad eller osötad kondenserad mjölk? 🙂
victoriasprovkök
Sötad ska det vara
Sara
Hur är hållbarheten?
victoriasprovkök
Håller länge, men för bästa smak kanske någon vecka.