Pepparkakskakor
Glad Lucia på er alla fina. 13 december helt otroligt vad fort det går, ingen snö än här i Örebro vilket gör att det inte riktigt känns som att vi kommit så långt in i december. Men då får vi göra annat för att få julstämning och vad passar bättre än att baka något med doft av pepparkaka eller saffran? Jag gör ju väldigt sällan egna pepparkakor hemma men i år så blev det en deg och vad kan man då göra mer av den än att stå och kavla tunna pepparkakor? JOOO, man kan göra supergoda Pepparkakskakoroch det går mycket snabbare än vanliga klassiska pepparkakor dessutom. Och jag kan lova att chokladen förhöjer smaken massor. Så gör du pepparkakor hemma, testa att göra några av dessa också. Världsenkelt!
Pepparkakskakor ca 6 st
100g pepparkaksdeg recept HÄR
25g chokladknappar, vita och mjölkchoklad
Gör så här:
Knåda in chokladen i degen och dela i lagom stora bitar. Forma till en boll som du plattar ut något. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 8-10 minuter på 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Du kan såklart använda vilken pepparkaksdeg som helst. Tiden i ugnen beror på storleken och din ugn så håll koll på kakorna. Vill du kan du ringla lite smält choklad ovanpå när de är klara.
Ha nu en fantastisk söndag, massa kramar från mig…Och du, vill du följa mig på Instagram så gör du det på Victorias_provkok eller för er som har Facebook HÄR