Toffifee kladdkaksmuffins
Semester och dagarna bokstavligt talat bara rusar iväg, kan någon pausa tiden? Vi har haft fullt upp här hemma och njuter av sommaren till max. Vi har vänner som bor hos oss från Skåne och vi har varit ute på sjön med båten så mycket vi bara kunnat.
Underbara sommar kan du inte bara stanna?
En av dagarna ute på sjön blev det dessa Toffifee kladdkaksmuffins till dessert och de var söta och supergoda. Så vill du också prova så kommer receptet här, de är enkla att göra och jag gör alltid mina i en bullform som jag sätter i en muffinsplåt för att de ska behålla en fin form.
Toffifee kladdkaksmuffins 12 st
100g smör
2 stora ägg
2 1/2 dl socker
1 krm salt
3/4 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Frosting:
150g mjölkchoklad
50g rumsvarmt smör
200g naturell philadelphiaost
3 dl florsocker
Topping:
Toffifee
Hasselnötter eller mandlar
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt socker, ägg, salt, kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör om så satt allt blandas väl. Fyll 12 muffinsformar med smet, jag satte bullformar i en muffinsplåt så att de skulle växa på höjden och inte flyta ut. Sätt in i ugnen ca 12 minuter på 175 grader. Tänk på att alla ugnar är olika så håll koll på de mot slutet. Låt svalna helt.
Frosting:
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Vispa ihop mjölkchokladen med smör, philadelphiaost och florsocker tills du fått en slät och tjock smet. Använd elvisp när du vispar.
Spritsa på frostingen och toppa med en toffifee och lite hackade nötter eller mandlar. Förvaras i kylen. Vill du inte fylla alla så gör hälften av fyllningen och frys in muffinsen så kan du använda de en annan dag.
Alltså så himla gott!
Hoppas du också njuter av sommaren, massa kramar till dig.
Följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook HÄR