Chocolate banana bread
Har du testat banana bread tidigare?
När vi var på Jamaica förra vintern så serverades det banana bread till frukost varje dag så jag förknippar det lite till just Jamaica och de södra breddgraderna. Banana bread har en speciell smak och blir ett tungt bröd, eller man kanske ska kalla det kaka istället för man äter det som en sockerkaka ungefär, eller i alla fall jag.
Jättegott tycker jag och detta med smak av massa choklad som även det är favorit hos mig:) Banana bread är riktigt bra att göra om du har lite övermogna bananer som ligger där hemma.
Chocolate banana bread
120g smör
1 dl kakao
3 väl mogna bananer, gärna övermogna
1 1/2 dl socker
1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl chokladknappar av mörk choklad
Topping:
1/2 -1 dl chokladknappar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
Smält smöret i en kastrull och mosa bananerna i en bunke.
Häll över smöret i bananbunken och tillsätt kakao. Blanda sedan ner resterande ingredienser i buken och rör till en slät smet.
Sätt ett bakplåtspapper i en limpform, min form är 1,2 liter och det blev precis lagom. Toppa med chokladknappar.
Sätt in i ugnen ca 40-60 minuter. Nu hade jag en rätt liten form och brödet blir högt så då tar gräddningen lite längre tid ca 55-60 minuter hade jag min inne. men tar du en större form så går gräddningen lite snabbare. Så håll koll på ditt banana bread mot slutet. Stick i en sticka och testa, det ska inte vara helt torrt för det blir det inte men den ska bli fast och inte bli smet på stickan.
Alltså spana in denna, tung och saftig kaka.
Hoppas du får en superfin dag, här i Örebro skiner solen och jag ska ta mig iväg på lite jobb. KRAM