Dragon majonnäs
Dragon majonnäs, en fantastisk kall sås till en bit kött eller kyckling. Så himla gott och väldigt enkel att göra. Du behöver en stavmixer och en hög mixerbunke sen är det bara att sätta igång. Basen till såsen använder jag till alla kalla såser och den är så himla bra.
Så nu är det bara att sätta igång och testa den enklaste såsen ever, typ:)
Dragon majonnäs
1 helt ägg
ca 2 dl naturell rapsolja (sån i plastflaska från tex Ica eller zeta.
Några kvistar färsk dragon
Några kvistar persilja
Några droppar citronsaft
Lite salt efter smak
Gör så här:
Knäck ett ägg i en hög mixerbunke och tillsätt oljan (använd gärna samma temperatur på ägg och olja). Sätt i mixerstaven i botten på bunken och håll stilla och mixa ca 15 sekunder, börja sedan röra mixerstaven och mixa tills du fått en krämig och tjock majonnäs, tillsätt mer olja om du vill ha en tjockare majonnäs. Mängden beror lite på storleken på ägget. Vid ett fåtal gånger har inte majonnäsen tjocknat utan blivit som vatten hur länge jag än mixat, vet inte varför men skulle detta inträffa så är det bara att slänga, göra rent bunken och börja om på nytt. Måste bero på ägget, men bara så du vet att det inte är du som gör fel om det skulle hända.
När du ser att majonnäsen tjocknat så tillsätt dragon och persilja, ta bort bladen och använd bara bladen, speciellt på dragonen. Mixa och tillsätt sedan citron och salt efter smak. Smaka av tills du får en fin smak och servera till något gott kött eller kyckling.
Hoppas du får en superfin dag, massa kramar