Hot chilisås
Jag är så stolt över mina chili som jag själv odlat från frön. Det blev massor med chili och allt blir ju liksom klart samtidigt så då kommer frågan….Vad ska jag göra med all CHILI? Först ut blev en otroligt god Hot chilisås. Jag gillar lite hetta på maten och den här blev liksom helt perfekt och så god. Så gillar du lite hetta testa denna…Perfekt till lite grillat. Receptet hittade jag på Ica:)
Hot chilisås
10 röda chilifrukter (mina var typ medelstarka)
2 klyftor vitlök
1 dl råsocker
1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk naturell rapsolja
1 tsk salt
Gör så här:
Ta bort den gröna stjälken på chilin och lägg chili och skalade vitlöksklyftor på en plåt och rosta ca 10 minuter på 225 grader.
Blanda socker, vinäger, vatten, olja och salt i en mixerbunke och lös upp sockret.
Tillsätt sedan chili och vitlök och mixa så slätt det går. Sila sedan bort kärnorna och häll upp din släta chilisås på en ren burk eller flaska. Förvaras i kylen och den håller minst en vecka.
Hoppas ni provar och hottar till maten lite extra:)
Hoppas på en fin dag idag och massa kramar till dig:)