Grillat Äppelmums
Äntligen helg igen 🙂
Jag fick ju så himla fin respons på mitt inlägg om Grillat Äppelmums på Instagram så jag tänkte bjuda på receptet. Jag har inga exakta mått men det går fint att smaka sig fram.
Så testa nästa gång du ska ut i skogen, riktigt gott! Vi serverade vårt Äppelmums med naturell yoghurt och det blev supergott!
Grillat Äppelmums
Äpplen med skalet kvar
Smör
Havregryn
Socker
Kanel
Gör så här:
Dela äpplena i ca 1/2 cm breda skivor, kärnhuset ska inte vara kvar. Stek äppelskivorna i rikligt med smör över öppen eld. Går bra i stekpannan också men väldigt mysigt ute. Stek någon/några minuter. Tillsätt ännu mer smör och havregryn. Låt steka ihop lite till, tillsätt socker, bryn en stund och tillsätt till sist kanel. Äpplena och havregrynen ska få en fin gyllene färg, vänd ofta så det inte bränner fast.
Ta av från värmen och servera med yoghurt.