Krämig mörk chokladkaka
CHOKLAD, ja, jag älskar choklad!! Och här har du en Krämig mörk chokladkaka som är magiskt god! Intensiv chokladsmak som är ljuvlig. Denna kaka är dessutom fri från mjöl… Krämig och ja som sagt MAGISKT god, om du gillar choklad såklart:)
Kakan serveras med fördel med en klick vispad grädde.
Krämig mörk chokladkaka
250g mörk choklad (Jag använder chokladknappar)
220g smör
1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
3 stora ägg
Topping:
1/2 dl vispgrädde
150g choklad jag tog hälften ljus och hälften mörk
2 msk smör
Gör så här:
Smält choklad och smör i en tallrik över ett vattenbad. Vattenbad gör du enkelt genom att ta en kastrull med vatten, sedan sätter du en tallrik över med choklad och i detta fall smör. Värm upp vattnet på spisen och låt chokladen smälta sakta.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt äggen och rör runt, tillsätt sedan den smälta chokladen/smöret och rör runt till en jämn smet.
Klä en rund springform som är ca 18-19 cm alltså rätt liten med bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen ca 30 minuter på 160 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i rumstemperatur.
När kakan svalnat så gör toppingen, låt grädde, choklad och smör smälta ihop på svag värme, håll koll hela tiden så det inte blir för varmt. När du fått en fin och slät chokladkräm så häller du den över kakan. Låt gärna kakan vara kvar i springformen.
Ställ in kakan i kylen men ta fram den minst 30 minuter innan servering så kakan blir sådär härligt krämig.
NJUT!!
Alltså så himla god! En riktig chokladdröm…
Hoppas du får en härlig dag, massa kramar från mig:)
Följ mig gärna på Instagram Victorias_provkok