Kyckling med krämig paprikasås
Semester och en dag där regnet ska hålla i sig hela dagen och kvällen. Jag har passat på att jobba lite, håller på med en grymt spännande sak just nu som ni såklart kommer att få ta del av så småningom:):)
Lunchen idag blev denna goding, en Kyckling med krämig paprikasås, så himla enkelt att göra och det blev en grymt god lunch i all sin enkelhet. Sånt gillar jag! Så testa du också, ett fåtal ingredienser och grillad paprika är så himla gott i mat. Nu gjorde jag med 3 stora kycklingfiléer men de kan gott och väl räcka till 4 personer.
Kyckling med krämig paprikasås
3 stora kycklingfiléer
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning
2 dl creme fraiche tomat och basilika
1 dl vispgrädde
2 stora grillade röda paprikor på burk
Hackad persilja
Serveringsförslag:
Ris
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn de på båda sidorna tills de får fin färg i en stekpanna med smör.
Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsform.
Dela de grillade paprikorna i bitar och lägg i ugnsformen med kycklingen.
Blanda ihop creme fraiche (tomat och basilika) med vispgrädde och häll över kycklingen.
Toppa med hackad persilja.
Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter tills kycklingen nått en innertemperatur på 72 grader.
Servera tillsammans med ris.
Hoppas att du har en fin dag
Kram