Enkel kanelbullekaka
I morgon är det kanelbullens dag och många av oss laddar upp med kanelbullar. Jag har själv ett gäng Bake-off kanelbullar i frysen som kommer plockas fram i morgon. Toppen när man jobbar sent och faktiskt inte hinner baka i morgon. Ännu ett toppenrecept om det är ont om tid eller om du faktiskt är mer sugen på en kanelbullekaka är denna goding. En snabb fika som är klar på 30 minuter från start och den är så himla god med ett glas kall mjölk till. Servera den gärna ljummen, då är den extra god. Den här kakan är dessutom lagom stor om ni bara är några få som ska fika eller om du själv blir sugen på nåt gott! Denna räcker till ca 4 personer men då får man en ganska stor bit:)
Enkel kanelbullekaka
1 stort ägg
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50g smält smör (gärna brynt)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk mald kardemumma
1/2 krm salt
Topping:
Kanel
Pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
Vispa ihop ägg och strösocker med en elvisp eller i en maskin så det blir fluffigt.
Smält smöret och ta från värmen, vispa ner filmjölk. Tillsätt blandningen i vispet och tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt som du blandat ihop i en bunke innan. Vispa lätt så allt blandas och häll ut smeten i en rund springform, med bakplåtspapper i botten, som är ca 18-20 cm, alltså ganska liten.
Strö över kanel och pärlsocker på toppen.
Sätt in mitt i ugnen och grädda ca 17-20 minuter, prova med en sticka i kakan som ska vara torr när den tas upp. Alla ugnar är olika så håll koll på kakan mot slutet.
Ta ut ur formen och låt svalna något men den är väldigt god när den fortfarande är lite ljummen.
Ha det fint, kram kram