Ugnsbakad gröt med blåbär och banan
Att få njuta av en god och lång frukost är väl typ den bästa starten på dagen, det tycker jag i alla fall. Typ varje vardag äter jag havregrynsgröt och ägg till frukost. Dels för att jag gillar det och dels för att jag klarar mig bra på det fram till lunch. Havregryn och ägg är ju dessutom väldigt nyttigt och bra att äta så en sån start tackar jag inte nej till.
Idag då, en lördag, vad äter jag då? Ledig lördag och ingen stress, idag blev det denna supergoda gröt! En Ugnsbakad gröt med blåbär och banan, det kanske inte låter så gott men det är det! Ät den som den är, med lite mjölk eller yoghurt eller hur du nu önskar. Enkel att göra och den sköter sig såklart själv i ugnen tills det är dags att duka fram frukosten. Sen blev det även lite nybakat bröd såklart:)
Den här satsen räcker till 2-4 personer lite beroende på hur mycket man önskar äta såklart:)
Ugnsbakad gröt med blåbär och banan
2 dl havregryn (Glutenfria om du önskar glutenfritt)
3 dl mjölk
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk honung
1 nypa salt
1 dl blåbär (jag hade frysta)
1/2 skivad banan
Topping:
Blåbär
Banan
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
Blanda ihop havregryn, mjölk, ägg, bakpulver, honung och salt i en bunke. Blanda väl. Tillsätt blåbär och skivad banan och rör om.
Häll ut blandningen i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen, grädda ca 25-30 minuter. Tiden på gräddningen beror dels på ugnen och vilken form som används och hur hög den ugnsbakade gröten är i formen. Låt gröten få lite färg.
Servera varm eller ljummen med lite mjölk eller yoghurt eller varför inte äta den som den är. Funkar att äta kall också såklart.
Hoppas du får en fin helg, kram kram